Γιατί τα διακοσμητικά τοίχου είναι πιο σημαντικά απ’ ότι απ’ ότι φανταζόμαστε

Όταν έχουμε να κάνουμε με την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας τα διακοσμητικά τοίχου είναι το τελευταίο πράγμα που περνά από το μυαλό μας. Παίρνουμε υπ’οψη μας τι είδους διακοσμητικά τοίχου θα θέλαμε αφότου πρώτα έχουμε πρώτα βάψει τους τοίχους του σπιτιού μας και έχουμε διαλέξει και ήδη διακοσμήσει τους εσωτερικούς χώρους με τα έπιπλα της επιλογής μας. Και όμως οnσκοπός αυτού του άρθρου είναι να υποδείξει τους λόγους για τους οποίους τα διακοσμητικά τοίχου είναι πολύ πιο υποτημιμένα από ότι φανταζόμαστε και στη πραγματικότητα έχουν αρκετά μεγαλύτερη αξία και σημασία από ότι φανταζόμαστε. Όταν διαλεχτούν σωστά και με προσοχή τα διακοσμητικά τοίχου μπορούν να φωτίσουν και να ομορφύνουν ακόμη και το πιο απλό δωμάτιο. Ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους λόγους που διαλέγοντας τα διακοσμητικά τοίχου νωρίτερα βοηθά όλη τη διαδικασία διακόσμησης ενός σπιτιού.

Το να διαλέξεις τι χρώματα θέλεις να υπάρχουν σε ένα δωμάτιο είναι μια πολύ δυσκολη υπόθεση. Η
ποικιλία των επιλογών από διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ατελείωτη. Είναι αρκετά δύσκολο να περιοριστείς σε 2-3 χρώματα και μετά να έχεις να διαλέξεις και την ιδανική απόχρωση. Πολλές φορές είναι καλό να ακολουθήσεις την αντίστροφη διαδικασία. Άμα βρεις και επιλέξεις αυτά που σου αρέσουν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κομμάτια που διάλεξες ως κεντρικό σημείο για την επιλογή των χρωμάτων που θα καταλήξεις.

Τα διακοσμητικά τοίχου δίνουν στο δωμάτιο σου ένα κεντρικό σημείο.


Μια από τις βασικές αρχές της εσωτερικής διακόσμησης είναι όταν κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα
κεντρικό σημείο ή ένα διακοσμητικό στοιχείο που θα τραβήξει το μάτι στο χώρο δίνοντας τη
δυνατότητα σε όποιον μπαίνει στο δωμάτιο να κατανοήσει την αύρα του συγκεκριμένου χώρου. Πρόσεχε να διαλέξεις κάτι που θα ταιριάζει με τις
διαστάσεις του χώρου σου ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και βάση το μέγεθος και το χρώμα
του να ταιριάζει αρμονικά με το δωμάτια αλλά με τα υπόλοιπα αντικείμενα στο εσωτερικό του.

 Δίνουν μια πιο τρισδιάστατη υφή στο χώρο.

 Τα διακοσμητικά τοίχου δίνουν μια πιο τρισδιάστατη υφή στο χώρο. Σε μια απλή λεπτή και ευθεία επιφάνεια όπως ο τοίχος του δίνουν ένα πιο ανάγλυφο σχήμα και μια διαφορετική υφή. Επιπλέον ανάλογα με το σχέδιο και το χρώμα που θα διαλέξεις για τα διακοσμητικά τοίχου μπορούν να σου δώσουν πολλά διαφορετικά αποτελέσματα.

 Δίνουν την αίσθηση ότι το δωμάτιο είναι ένα ολοκληρωμένο project.

Σκέψου παραδείγματα από μισοτελειωμένα σπίτια και χώρους πχ φοιτητόσπιτα. Το βασικό που συχνά
λείπει είναι τα διακοσμητικά τοίχου. Συχνά βρίσκεις τον εαυτό σου να κοιτά έναν απλό λευκό τοίχο και
ο χώρος δε σου δίνει μια αίσθηση ότι υπάρχει ένα στυλ μια προσωπικότητα από πίσω. Για το λόγο
αυτό τα διακοσμητικά τοίχου είναι απαραίτητα. Είναι η τελευταία αλλά και πολύ σημαντική πινελιά
που χρειάζεται ο χώρος σου για να φαίνεται όμορφα διακοσμημένος και ολοκληρωμένος έχοντας μια νότα από το δικό σου μοναδικό στυλ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies